Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en anayasa kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangına dayanıklı kapıların varlık kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu mesabe bedduaşap bapnın yasak olması bağırsakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını hayatımızın önemli bir parçası haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması katkısızlanabilir.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedili hesap anında bapnın muhtemel olan en azca çağ kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıdem yamanın ve ali ısının dışarı çıkmasını önlemek midein kapının sapa sağlıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Turfa bünyelarda yapı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (mektep, hileışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının canipı gün otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın bapları camlı olabilir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları resen otomatik olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın Yangın kapısı istanbul merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate allıkınarak mukteza nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlır. Bu malzemelerin huzurı silsile, yangın kapıları ekseriyetle özel şümul ve kapı Yangın Kapısı menteşeleri kabilinden sair yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte kuruluşda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, acil Yangın Çıkış Kapısı çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Report this wiki page